Over Autobedrijf van der Wereld

Autobedrijf van der Wereld is zoals zoveel bedrijven ontstaan uit hobby. De interesse in auto’s en het repareren ervan zat erbij de broers Roy en Buddy van der Wereld al van jongs af aan in, vooral omdat vader Ben altijd al automonteur was en dit enthousiast aan zijn zoons overbracht.

Toen ze zelf auto gingen rijden kwam er al gauw de eerste Alfa Romeo waaraan druk gesleuteld werd. Nadat er eerst met een vriendengroepje aan elkaars auto gewerkt werd kwamen de eerste echte klanten. Het autobedrijf werd 1 Januari 1992 opgericht en het eerste jaar werd er vanuit vaders garagebox gewerkt nadat het werk op de bloemenveiling gedaan was. Na dit jaar verhuisde het bedrijfje naar het Zuideinde in Roelofarendsveen waar 3 bruggen in konden en het eerste personeel er bij kwam.

Door bijna dag en nacht te werken en met behulp van vader Ben werd er met plezier veel werk verzet. Na 3 jaar op het Zuideinde gevestigd geweest te zijn was er de mogelijkheid om een gedeelte van een voormalige fabriek te kopen aan de Lasso in Roelofarendsveen. De prominente plek en de hoeveelheid ruimte was weer een enorme stap voorwaarts en groeiden ze uit tot een bedrijf met 5 gekwalificeerde monteurs, een werkplaatschef en een dame op kantoor die de afspraken maakt en de administratie doet.

De voorliefde voor Italiaanse en eigenlijk alle aparte auto’s bleef al die tijd maar elke auto, bedrijfswagen of camper was en is meer dan welkom. In alweer meer dan 25 jaar is het bedrijf gegroeid tot een firma waar u voor enorm veel verschillende dingen terecht kunt.

Zoals natuurlijk in- en verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s. Leuk om te weten dat er sinds kort ook een prachtige showroom van ruim 500 m2 bij is gekomen. Maar ook voor onderhoud, reparatie, schade, motorenrevisie, tuning (al dan niet met behulp van een 4 wiel vermogenstestbank) en (deel)restauratie van uw klassieker kunt u er terecht. Wij hebben altijd contact met de klant over de kosten voordat we werkzaamheden uit gaan voeren.

Per 1 januari 2020 heeft er een verandering plaats gevonden binnen ons bedrijf. Camiel Hoogenboom en Pieter van Heugten hebben diverse werkzaamheden overgenomen van Buddy en Roy onder een eigen naam, nl. Wereldauto BV. Voor veel klanten en leveranciers zijn zij al een bekend gezicht waardoor er op het eerste gezicht niet veel veranderd zal zijn. Camiel en Pieter zullen de werkzaamheden gaan uitvoeren in het pand aan de Conservenweg 3, dit is het pand waarin zich het kantoor bevindt.
Buddy en Roy zullen hun werkzaamheden in het pand aan de Conservenweg 1, blijven uitvoeren onder de naam autobedrijf van der Wereld. Deze werkzaamheden zullen vooral bestaan uit het rijklaar maken van verkoopauto’s, de speciale projecten en het afstellen van “race” auto’s.

Zo op het oog zal er dus nog niet direct veel veranderd zijn, alle monteurs zullen er nog zijn, Buddy en Roy lopen nog steeds rond en Ilona zal u nog steeds vriendelijk verwelkomen bij binnenkomst of aan de telefoon.

Alleen op uw werkplaatsfacturen zult u zien dat de naam veranderd is in Wereldauto BV.